artikel i jp
Hjælp til den lille mand mod systemet

Hjælp til den lille mand mod systemet

Et flertal i Folketinget er parat til at give økonomisk godtgørelse til borgere, der kæmper mod kommunen eller staten i ekspropriationssager.

Hvis en borger vinder en skattesag mod staten, er der 100 pct. økonomisk godtgørelse.

I ekspropriationssager er borgeren langt dårligere stillet. Selv som sejrherre risikerer borgeren reelt at stå som taber med en lille økonomisk kompensation i hånden.

Flere eksempler viser, at borgerne både økonomisk og psykisk bukker under i den slags sager, og at det i sidste ende beror på deres egen bankbog og stædighed, om de får afprøvet deres sag, og om de får den erstatning, som de har krav på.

»Hvis du ikke har råd, halter retssikkerheden jo. Vi skal sørge for en ordentlig erstatning og sikre, at de mennesker, der er ramt af ekspropriationen, også føler, at de har fået en retfærdig behandling, som eventuelt kan blive afprøvet ved domstolene,« siger advokat Henrik Høpner, Advokatrådet.

Sagen fra Roskilde

Politikerne giver Advokatrådet ret. Der tegner sig et flertal for at forbedre borgernes retssikkerhed med udgangspunkt i et konservativt forslag, som både den borgerlige opposition og Enhedslisten er positive overfor.

»Det er kun fair med en godtgørelse, så man ikke står med en regning på flere hundrede tusinde kroner, selv om man har vundet sagen,« siger den konservative miljøordfører, Benedikte Kiær.

Et aktuel sag er Roskilde Kommunes opgør med en borger om at ekspropriere hans jord til fordel for Roskilde Festival:

På den ene side står kommunen med millionero. af skattekroner i ryggen og egne jurister og kommunikationsfolk. Desuden har man hyret en af landets bedste ekspropriationsadvokater, og nogle af de mest kendte spindoktorer for at klare sig.

Millionudgifter

På den anden side står en havecenterejer, der foreløbig har brugt et millionbeløb af sine egne penge på advokatbistand i det langvarige opgør, og som - om han så får medhold i Højesteret - langt fra får dækket sine udgifter.

----------

Læs mere i Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag om den lille mands kamp mod systemet og mød mennesker, der føler sig uretfærdigt behandlet og har mistet troen på retfærdighed.

----------

Er det rimeligt, at borgere reelt risikerer at stå som taber med en lille økonomisk kompensation i hånden, selv når de vinder en ekspropriationssag?

Velkommen til debatten


http://jyllands-posten.dk/politik/article4783431.ece


  Uforglemmelige solnedgange

  Skriv en ny kommentar: (Klik her)

  123hjemmeside.dk
  Tegn tilbage: 160
  OK Sender...

  Suzanne de Mosedamgaard | Svar 22.01.2014 19:02

  Politikerne siger en ting, men holder ikke deres ord. De blæser på Grundloven, krænker borgernes rettigheder og ødelægger deres tilværelse uden skrupler.

  jenni c | Svar 18.08.2012 19:21

  Omkostningsafgørelsen kan ankes separat.
  Hvis advokaten ikke gør det, er den sandsynlige grund, at advokaten er illoyal.
  Ank selv afgørelsen og sagsøg ham.

  jenni c | Svar 18.08.2012 19:14

  Nej, det er IKKE rimeligt, og det er heller ikke det normale.
  Reglen er, at sagens taber skal betale sagsomkostningerne.

  Se alle kommentarer

  | Svar

  Nyeste kommentarer

  16.12 | 19:23

  Samme advokat har snydt og bedraget min mand og jeg. Han er ekspert til at lyve og bedrage for at tjene penge og hermed ødelægge uskyldige og hæderlige menneske

  ...
  16.02 | 22:35

  Kære Michael, Bogen er udgivet På fransk og kan købes på nettet, den koster 13,50 €. Bogen er oversat til dansk og kan lånes som ebog på danske biblioteker.

  ...
  16.02 | 19:18

  Hejsa, lyder ikke rart, hvor kan man finde den bog?

  Mvh Michael

  ...
  15.06 | 19:12

  Kære Henrik
  Det er først nu jeg læser din søde besked som jeg takker for. Tiden er gået siden disse uacceptable magtmisbrug og tyveri men vi lider stadig af dem

  ...
  Du kan lide denne side
  Hej!
  Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
  ANNONCE